top of page

Api10

PROPOLİS

İLE SENDE KENDİNİ 

KORU

api10%20urun%20foto_edited.png

Propolis Nedir?
Propolis, işçi arıların kovan içerisindeki besinleri, larvaları ve kendilerini çeşitli patojen mikroorganizmalardan ve virüslerden korumak amacıyla bitkilerin yaprak, gövde, tomurcuk vb. kısımlarından topladığı reçinemsi bir maddedir. Arılar topladıkları bu maddeyi başlarında yer alan salgı bezlerinden salgıladıkları enzimlerle biyokimyasal değişikliğe uğratarak propolisi oluşturur.

Propolis Nasıl Tüketilmelidir ?

Propolis, ilk toplandığı hali içerisinde (ham propolis halinde) çeşitli dış maddeler ve balmumu barındırmaktadır. Bunun öncelikli sebebi son derece yapışkan olması ve kapan yada kovanlardan kazınarak elde edilmesidir. Bu hali ile (ham propolis hali ile) tüketmek, faydalı içeriklerin insan bünyesine katılımında kayıplara neden olması ve kazınarak toplandığı sırada karışacak yabancı maddelerin varlığı sebebi ile tavsiye edilmemektedir. Bunun yerine ayrıştırılmış ekstrat form ile tüketmek daha avantajlı olacaktır.

 Namık Kemal Üniversitesi Tekno Park'ta Geliştirilen Api10 Propolis Damla

 Saf Propolisi Süt Asidi İle Çözerek Üç Kat Daha Yüksek Değerlere Sahip

PROPOLİS İÇERİĞİNDE NELER VAR ?

Flavanoidler, insanlar tarafından sentezlenemeyen bitki fitokimyasalları olup insan sağlığına pozitif etkilerinin olduğu bilinmektedir. Propolisin diğer bileşenleri ise kafeik asit ve esterleri, aldehidler, aromatik esterler, terpenler, lignanlar ve fenolik bileşiklerdir. Biyolojik aktiviteye sahip bu maddelerden en fazla etki flavanoidlerde görülür. Bal arıları tarafından bitkilerden toplanan salgılar arı tarafından salgılanan bazı enzimlerle karışarak içeriğini iyice zenginleştirir. Bütün bu maddeler propolisin çok fonksiyonlu bir madde olmasını sağlar.

Bizler size neler sunmaktayız?

Görüldüğü üzere , bir çok farklı girdiler son ürün kalitesini etkilemektedir.

Bu nedenle bizler her aşamayı ayrı ayrı ele almaktayız.
1) Hammadde: sadece yerli üretim ham propolis kullanmaktayız, böylece hiçbir şüpheye mahal vermeden, hem ülkemiz arıcılarına destek olmakta hem de kaliteli hammadde eldesi ile işe başlamaktayız. Temin ettiğimiz hammaddeler analiz edilerek sınıflandırılmakta böylece bölgesel içerik farklılıklarının önüne geçmekteyiz.
2) Çözücü tipi: Sadece insan sağlığı için uygun çözücü kullanmaktayız, böylelikle herhangi bir koruyucu renklendirici yada aroma verici kullanmaksızın en saf hali ile alkolsüz bir şekilde üretim yapmaktayız.

Yapmış olduğumuz Arge çalışmaları ile propolisi süt asidi ile çözerek en yakın muadilinden üç kat daha yüksek çözünme elde ettik.

Api10

PROPOLİS

SPREY

CLS_3153_edited.jpg

Propolis Sprey (Patentli Ürün)

Propolisli Boğaz Spreyi (Alkolsüz) 20 ml

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Teknopark firması ürünüdür. 
 

KULLANIM ŞEKLİ ve SAKLAMA KOŞULLARI

Propolisli Sprey'i günde 3 defa en az 2'şer kez püskürtülerek tüketilmesi tavsiye edilir.

Ürünü kuru bir ortamda, oda sıcaklığında (yaklaşık 22 °C) saklayınız, daha yüksek ısı ve güneş ışığından koruyunuz.

BİLEŞENLER:

Saf Propolis (%2)

Yardımcı içerikler: Bal, su, mentol, zencefil, kekik, gam arabik.

UYARICI BİLGİLER

Arı ürünlerine alerjisi olanlar tüketmemelidir.

Uyarı: 12 aylıktan küçük bebeklere bal ve bal içeren ürünlerin yedirilmesi tavsiye edilmemektedir.

Api10
PROPOLİS
ŞURUP

 

CLS_3154_edited.jpg

Zengin İçerikli Propolis Şurubu (Bal, Keçiboynuzu Özü, Dut Özü, Üzüm Çekirdeği Ekstraktı)
(PATENTLİ ÜRÜN)
Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Teknopark firması ürünüdür.

 

İçindekiler:

Propolis Ekstraktı (%1,5)

Yardımcı içerikler: Bal, keçiboynuzu özü, dut özü, üzüm çekirdeği ekstraktı

 

 

KULLANIM ŞEKLİ

4-10 yaş arası çocuklar için günde 1 veya 2 tatlı kaşığı, 11 yaş ve üzeri yetişkinler için günde 2 veya 4 tatlı kaşığı kadar yemeklerden önce alarak tüketilmesi tavsiye edilir.

 

SAKLAMA KOŞULLARI

Ürünü oda sıcaklığında, güneş ışığından koruyarak ağzı kapalı şekilde muhafaza ediniz. Doğal bileşenler içerdiğinden çökme yapabilir. Tüketmeden önce çalkalayabilirsiniz.

 

UYARICI BİLGİLER

Arı ürünlerine alerjisi olanlar tüketmemelidir.

Uyarı: 12 aylıktan küçük bebeklere bal ve bal içeren ürünlerin yedirilmesi tavsiye edilmemektedir.
Net 100 mL

Api10
ÜZÜM ÇEKİRDEĞİ
EKSTRATI

 

CLS_3151_edited.jpg

Üzüm Çekirdeği Ekstratı (Alkolsüz) 20ml
(PATENTLİ ÜRÜN)
Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Teknopark firması ürünüdür.

ÜZÜM ÇEKİRDEĞİ & LAKTİK ASİT

Üzüm çekirdek ve kabuğundaki alkolde çözünen bileşenlerin laktik asitte çözünebildiği dünyada ilk defa firmamız Ar-Ge ekibince keşfedilmiştir. Laktik asit yoğurtta doğal olarak oluşan, vücudumuzda kas, kan ve organlarda bulunan, süt asidi olarak da bilinen doğal bir bileşiktir.

.

SAKLAMA KOŞULLARI

Ürünü oda sıcaklığında, güneş ışığından koruyarak ağzı kapalı şekilde muhafaza ediniz. Doğal bileşenler içerdiğinden çökme yapabilir. Tüketmeden önce çalkalayabilirsiniz.

.

KULLANIM ŞEKLİ

4-10 yaş arası çocuklar için günde 1-6 damla arası, 11 yaş ve üzeri yetişkinler için günde 6-21 damla arası direkt ağıza damlatmadan su, ayran, yoğurt, meyve suyu gibi sıvı gıdalara damlatılarak tüketilmelidir.

Üzüm ürünlerine alerjisi olanlar tüketmemelidir.

Net 20 mL  Üzüm çekirdeği (%15)

2.jpg
16.jpg
bottom of page